• Damasec Global Group
  • Tal med en ekspert: +(45) 2614 0572

Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig

Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig

Det konkluderer Center for Terroranalyse i en netop offentliggjort vurdering udgivet af Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Center for Terroranalyse vurderer, at der er en “erkendt trussel”, hvor der er kapacitet, hensigt og evne til at planlægge terror. Der anholdt flere personer som er mistænkt for at planlægge et terrorangreb i Danmark eller udlandet med brug af skydevåben og hjemmelavede bomber.

NYHED: Terrortruslen mod Danmark er alvorlig, viser PET-vurdering (TV 2, 31. marts 2021)

Vurderingen beskriver terrortruslen fra militant islamisme, højreekstremisme, venstreekstremisme samt andre trusler, der kan have karakter af terror. Hvis et militant islamistisk terrorangreb skulle finde sted i Danmark, er det mest sandsynligt, at det sker:

  • Via let tilgængelige midler, skydevåben eller hjemmelavede bomber.
  • Af en mindre gruppe eller en enkeltperson.
  • Med et såkaldt symbolmål for øje (dvs. personer, institutioner og begivenheder, der kan opfattes som islamkrænkende).
  • Mod et ubeskyttet civilt mål (et offentligt befærdet sted).

RAPPORT ‘Vurdering af Terrortruslen mod Danmark 2021’ (Center for Terroranalyse, CTA)

Fysisk beskyttelse halter bagud

I Danmark har vi fokus på overvågning af email og telefonopkald og anden efterretning. Men er knap så hurtige til at gribe til fysisk beskyttelse. Hos Damasec Physical Protection Systems har vi specialister, der arbejder med at forhindre, forsinke og/eller afbøde terrorangreb. Som medlem af SikringsBranchens terrorsikringsudvalg har vi fokus på, at lovgivere og beslutningstagere i både den offentlige og private sektor opnår en bedre forståelse af fysisk sikkerhed, når det gælder anti-terrorværktøjer.

Historikken fra tidligere angreb viser klare eksempler på, at den fysiske sikkerhed formentlig ikke har været prioriteret højt nok set ud fra en sikkerhedseksperts synsvinkel – læs artiklerne her:

Fysisk sikkerhed ved terrorangreb på Charlie Hebdo i Paris

Fysisk sikkerhed ved terrorangreb mod Krudttønden i København 

LÆS OGSÅ! 7 måder at bekæmpe terrorisme gennem bedre fysisk sikkerhed i Skandinavien

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*